tr
Sosyal Medya Hesaplarımız

Finans Danışmanı Nasıl Olunur?

25 Mart 2022
511 kez görüntülendi
Finans Danışmanı Nasıl Olunur?

İçindekiler

İşletme Literatür ’ünde en fazla tartışılan konu başlığı Finans ve Finans Danışmalığıdır. Peki, Finans Danışmanı nasıl olunur kısaca açıklayalım.

Finans Danışmanı nasıl olunur sorusunun cevabına bakacak olursak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinin herhangi birinden mezun olunması gerekmektedir. Özellikle İşletme, İşletme Mühendisliği, Matematik ve İktisat gibi bölümlerin herhangi birinden mezun olunması bu mesleği icra etme konusunda daha başarılı olunmasına yol açabilmektedir.

Finansa Danışmanı Ne Demek?

Finans Danışmanı, İşletme, Ekonomi, Matematik ve Mühendislik konularında her türlü bilgi birikimine sahip olmalı. İşletmede yer alan işletme bilgi sistemini ve bu sistemin nasıl işlendiğini özümsemeli.  Departmanlar arasındaki iş akışı konusunda bilgi sahibi olmalı. İlgili kişilere finansal konularda karar alınmasına yardımcı olan bir birimdir. Ayrıca Finans Danışmanı olmak isteyen bireyler, ulusal ve uluslararası para piyasalarında meydana gelen değişimleri doğru ve güvenilir bir şekilde analiz edip ilgili kişilere bu konularda tavsiyelerdede bulunmalıdır.

Finans Danışmanı Ne İş Yapar?

Finans Danışmanı, bireysel veya kurumsal olarak sorumlu olduğu kişilere her türlü finans konularında yardımcı olmaktadır. Gerçek ve Tüzel kişiliğe haiz kişilerin varlıklarının, yabancı ve öz kaynaklarının planlanıp yönetilmesinden sorumlu olan kişidir. Sizler için Finans Danışmanın ne iş yaptığını maddeler halinde özetledik. Gelin hep beraber bunların neler olduğuna bakalım. Bunlar;

  • Hizmet vermiş olduğu kurumlarını nakit ve nakit benzeri her türlü maddi değeri olan yatırımlarını yönlendirmeli. Piyasa standartları doğrultusunda doğru ve güvenilir bir şekilde yönetilmesini sağlamak.
  • Özellikle finansal piyasalarda meydana gelen değişimleri analiz edebilme becerisine sahip olmalı. Gelecekte yaşanabilecek risklerin neler olabileceğini belirleyip bunların raporlanmasını sağlamak.
  • Şirket ortak ve yöneticilerin mali açıdan çıkarlarını gözeterek işletme mali durumunu piyasa standartlarına uygun bir şekilde analiz edip üst yönetime raporlayıp sunmak.
  • İçinde bulunduğu kurumun yatırım araçlarının piyasa emsal bedeline uygun olarak korunmasını sağlamalı. Yatırım kararları alınırken fizibilite çalışması yaparak üst yönetime sunmak.
  • Finansal Durum Tablosu, Kar/Zarar Tablosu ve diğer ek mali tablolarının hazırlanıp, denetimin yapılmasını sağlamak,
  • İşletmenin borçlu olduğu bankalara veya diğer şirketlere işletmenin ödeme planlarını oluşturarak bunların takibini sağlamak.
  • İşletmenin iç ve dış analizlerini yapmak. Önceki dönem ve cari dönem hakkında bilgi sahibi olup buna istinaden işletmenin pozisyonunu belirlemek.

Finans Danışmanı, hemen hemen bütün işletmelerde yer alan bir birimdir. Finans Danışmanı nasıl olunur yukardaki metinde belirtmiştik. Bu sektörde kariyer hedefi olan kişilerin ulusal ve uluslararası finans, banka ve sigorta konularında kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Telefondan para kazanmanın yollarını merak ediyorsanız bu makalemizi de okumalısınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?