
İleti yönetim sistemine başvuru yaparak veri tabanı sistemi kaydını ve birçok avantajı da elde etmiş olursunuz. Bazı adımları takip ederek firmamıza başvurabilirsiniz.
İleti yönetim sistemi 2015 senesinden bu yana var olan uygulamalardan biridir. Merkezi özellikleri, firmaları destekleyen iletim izin prosedürleri ile maliyeti düşük bir sistemdir. Başvuru yapan ticari işletmeler, reklam, pazarlama iletilerini izinli bir şekilde diğer taraflara gönderir.
İleti Yönetim Sistemi İYS’ ye Başvuru Nereden Nasıl Yapılır?
MERSİS kaydı ve TC vatandaşlık durumuna göre İys nasıl başvurulur sorusu değişebilmektedir. İleti yönetim sistemi başvurusunda aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz:
- MERSİS kaydınız varsa e devlet şifrenizi girerek hızlı şekilde başvuru yapabilirsiniz. E devlet başvurularınız öncesi firmamızdan danışmanlık almanız önerilir.
- MERSİS kaydınız yoksa e devlet giriş ardından kayıt oluşturmanız ve ardından başvuru yapmanız gerekir.
- T.C. vatandaşı olmayanlar için e imza ile başvuru olanağı bulunmaktadır.
- Geçmiş iys başvuru sürecinidevam ettirmek isteyenler, firmamıza taleplerini iletebilir. Bu sayede güncel verilere göre prosedürler uygulanacaktır.
İys Başvurusunda İstenen Belgeler
Yapılan ileti yönetim sistemi başvurusu İYS sisteminden olacağında, hizmet sağlayıcılarına yönelik bir başvuru kabul edilmektedir. Başvuruda istenen belgeler aşağıda sıralanmaktadır:
- Yetkili kişinin kimlik numarası, cep telefonu bilgisi, işletme e posta bilgisi
- MERSİS numarası (hizmet sağlayıcıya ait olması gerekir)
- İleti gönderimi yapılan markalara ait tescil belgeleri
- E imzalı taahhütname (iletim markalarına dair)
- Temsil yetkisi alan bir kişi varsa, ilk yetkili kişinin imzaladığı doküman ve başka bir yetki daha alınması
- Elektronik iletişim adresi sayıları istenen belgelerdir.
İys Başvurusu Formu Nereden Doldurulur?
İys nasıl başvurulursorusunun bir başka önemli maddesi form doldurma sürecidir. Formu İYS kendi sayfası üzerinden yapabilirsiniz. iys org.tr üzerinden form doldurarak işlem yapabilirsiniz. Bilgilerin doğru şekilde işleme alınması için form detaylarının da tam olarak dolması gerekir.
İleti yönetim sistemi vatandaş iys bakımından da kullanıma açılan bir veri tabanıdır. Fakat genellikle sağlayıcı tarafından kullanımı çok daha meşru denebilir. İYS resmi sayfasına da giriş yaparak güncel veri hakkında bilgi alabilirsiniz. İleti Yönetim Sistemi Vatandaş Girişi vatandaş iys başvuru paneli hakkında bilgi alabileceğiniz yerdir.
İys Başvuru Nasıl Sonuçlanır?
İys nasıl başvurulur ve sağlayıcı başvuru süreci ardından belgeler kontrol edilerek hesabınız aktif hale getirilecektir. Başvuru aşamasında eksik ve yanlış bilgiler varsa işlem geçersiz sayılacaktır. Sağlayıcı olan başvuru adayları MERSİS kaydı olmadan başvuru yapamamaktadır. Manuel başvuru ile MERSİS kaydı olmadan işlem yapabilirsiniz. Manuel başvuru zaman alabilecek bir süreçtir.
İys Avantajları
İys başvurusu yaptığınızda ve onaylandığında, elektronik iletilerle ilgili önemli bir prosedürü yerine getirmiş olursunuz. İşletmenizin tanıtım reklam ve pazarlama bölümü açısından tanınırlığınıza katkı sağlamış olursunuz. İzinli bir şekilde başka firmalara, ilgili sektörlere kendi firmanızı tanıtacağınız mesajları kurumsal bir veri tabanı ile gönderebilirsiniz. İzinli bir gönderi yapabilmeniz açısından bu önemli bir işlemdir. Ayrıntılı bilgiye sahip olmak için İYS Sisteminin Avantajları Nelerdir? makalemizi okuyabilirsiniz.
- Ticari anlamda ileti maliyeti avantajı elde edersiniz.
- Veri tabanı sayesinde operasyon yükünüzde azalma görülecektir.
- Elektronik ileti gönderirken verimlilik anlamında avantaj elde etmiş olursunuz. SMS, arama, mail gibi yöntemleri gönderirken ve alırken izinli şekilde hareket edersiniz.
- İYS ile arşivlenen verilere sahip olursunuz. Güvenli ve merkezi bir veri sistemi kullanmak kendi başına bir avantaj denebilir. Onay veri arşivi sayesinde müşterilerinizle daha etkili bir temas yolu kurabilirsiniz.
- Hangi şirketlerden ileti almak istediğinizi belirlediğiniz için seçim avantajı sağlarsınız.
İys başvuru onayı aldığınızda ileti konusunda haksız rekabeti azaltan bir veri tabanı kullanmış olursunuz.
İYS başvurusu için MERSİS kaydınız varsa e-devlet şifrenizi kullanarak hızlı şekilde başvuruda bulunabilirsiniz. MERSİS kaydınız yoksa e-devlet üzerinden kayıt oluşturup başvuru yapabilirsiniz. T.C. vatandaşı olmayanlar için e-imza ile başvuru da mümkündür. Geçmiş IYS başvuru sürecini devam ettirmek isteyenler ise firmaya taleplerini ileterek prosedürlere uygun şekilde başvurabilirler.
İYS başvurusu için istenen belgeler şunlardır: Yetkili kişinin kimlik numarası, cep telefonu bilgisi, işletme e-posta bilgisi, MERSİS numarası (hizmet sağlayıcıya ait olması gerekmektedir), ileti gönderimi yapılan markalara ait tescil belgeleri, e-imzalı taahhütname (iletim markalarına dair), temsil yetkisi alan bir kişi varsa, ilk yetkili kişinin imzaladığı doküman ve başka bir yetki daha alınması, elektronik iletişim adresi sayıları.
İYS başvuru formunu İYS resmi sayfası (iys.org.tr) üzerinden doldurabilirsiniz. Bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Ayrıca vatandaş başvuruları için vatandas.iys.org.tr/giris?redirect=%2Fprofil adresini ziyaret ederek vatandaş başvuru paneli hakkında bilgi alabilirsiniz.
İYS başvurusu, belgelerin kontrol edilerek onaylanmasıyla sonuçlanır. Başvuru aşamasında eksik veya yanlış bilgiler bulunuyorsa başvuru işlemi geçersiz sayılır. Sağlayıcılar için MERSİS kaydı olmadan başvuru yapılamamaktadır. Manuel başvuru yapmak isteyenler ise MERSİS kaydı olmadan başvuru yapabilirler, ancak bu süreç zaman alabilir.