
Özellikle burun, insanların imaj ve güzelliğini direkt etkileyen bir organımız, ameliyat kelimesi ise hep göz korkutan bir kelimedir. Burun estetiği için burun dolgusu var hem de ameliyatsız desek?
Burun dolgusu, burun estetiğinde operasyondan korkanlar için çok iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Büyüklük, küçüklük, diklik gibi ideal burun yapısını sağlamak için gerekli estetik müdahalelerde, bu yöntemi başarılı bir şekilde ülkemizde uygulanmaktadır. Cerrahi bir operasyon olmamasından dolayı, istenen estetik görünümde bir burun için son derece kolay bir uygulamadır. Uygulama, insanların normal yaşamlarını olumsuz olarak etkilememektedir. Basit bir işlem ile ideal buruna sahip olmaları sağlamaktadır. Peki burun dolgusu nasıl uygulanır?
Burun Dolgusu Nasıl Uygulanmaktadır?
Ameliyatsız pratik bir yöntem olmasından dolayı erkek ve kadın birçok insan tarafından tercih sebebidir. Uygulama için merak edilen sorulardan biri olan burun dolgusu nasıl yapılır sorusunu şu şekilde özetleyebiliriz; Öncelikle uygulama öncesinde doktor ve hasta arasından detaylı olarak talep ve gereksinimler hakkında konuşulmalıdır. Hayal edilenin dışında bir sonuç çıkmaması adına bu iki taraf içinde çok önemlidir. Ardından uygulama alanının netleştirilmesi adına hastanın dijital fotoğrafı çekilir. Devamında ise, hasta hijyen kuralları dahilinde uygulama alanına alınır. Burun bölgesine yaklaşık 25 dakika uyuşturmak için anestezik krem uygulaması yapılır. İnce ucu olan iğneler ile hastanın vücuduna hyaluronik asitin sentetik formları verilir. Enjeksiyon işlemini takiben hasta kısa süre bekletilir. Son şekillendirme uygulaması yapılarak ameliyatsız burun dolgusu tamamlanmış ve burnun estetik ve ideal formuna ulaşması sağlanmış olur.
Burun Dolgusunun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?
Burun estetiğine ameliyatsız çözüm olan burun dolgusu uygulamasının doğal olarak avantajları ve dezavantajları da bulunmaktadır. Peki bu dolgunun artıları ve eksileri nelerdir?
Burun Dolgusu Avantajları:
Burun dolgusu uygulamasının avantajlarından en önemlisi ameliyatsız bir uygulama olması ve hem uygulama sürecinin hem de devamındaki sürecin kolay olmasıdır. Diğer önemli avantajı ise; kullanılan dolgu maddesi olan hyaluronik asit ile ilgilidir. Burun bölgesi yapısından dolayı riskli bir bölgedir. Birçok damarın özellikle de kılcal damarların çok olduğu bu bölgeye uygulama yapılmaktadır. Damar tıkanıklığının olmaması için ya da damarların açılabilmesi için dolgunun tam anlamıyla erimesi gerekir. Böyle bir travmatik durumda tıkanan damarı açabilen eriyebilen tek dolgu maddesi hyaluronik asittir. Son olarak bu uygulamada iğneden daha kalın olan kanüllerin seçilmesi yan etkileri engellemekte ve problemsiz şekilde işlemin çok kısa sürede tamamlanmasını sağlamaktadır.
Burun Estetiği Dezavantajları
Burun dolgusunun dezavantajları sadece iki tanedir. Birincisi; uygulama sonucu başarılıdır ama kalıcı değildir bir süre sonra tekrar yenilemek gerekir. Etki süreleri ise dolgu malzemesinin kalitesi ve cinsine göre değişmektedir. Sonuç olarak bir ya da 2 yıllık bir süre içinde yenilenmesi gerekecektir. İkinci dezavantaj ise; bu uygulamanın sadece burun görüntüsüne etki etmesidir. Buruna dolgu işlemi yapılacağı zaman burun üzerinde bir tümsek ya da aşırı bir eğiklik durumu var ise dolgu yeterli gelmez ve ekstra işlemlere gerek olur. Yani her buruna dolgu yaptırılamaz.
Her ne olursa olsun burun dolgusu, ameliyata gerek kalmadan birçok sorunu çözer. Birçok burun yapısında etkili olması, estetik olarak kattığı güzellik ile iyi ve başarılı bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN