
Sizin de Bebeklerde B12 Eksikliği olabilir. Bunun birden fazla nedeni olabileceği gibi mutlaka tedavi edilmesi gereken noktalardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Özellikle b 12 eksikliğinin en çok Görüldüğü yaş grubu 0 – 2 yaş arası çocukların olduğu dönemdir. Bu açıdan baktığımızda birçok açıdan.
Sağlık nedeniyle de önemli noktalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle annede b 12 eksikliği bulunursa, çocukta da dolaylı olarak b 12 eksikliği olacaktır. Genel olarak süt çocuğu beslenmesi vitamin b 12 açısından zengin olmamaktadır. Bu nedenle Bebeklerin en önemli vitamin kaynağı annelerdir. Annelerin gebelik boyunca ve gebelik sürecinden sonra b 12 takviyeli beslenmesi buna dikkat etmesi oldukça önemlidir.
Bebeklerde B12 Eksikliğine Neler İyi Gelir?
Özellikle emziren annelerin çocuğa tam olarak vitamin verebilmesi için dikkat etmesi gereken şeylerden biri. B 12 açısından yüksek olan besinleri tüketmesi ya da bunları tüketiyorsa düzenli olarak takviye alması olmalıdır.
Düzenli olarak takviye alarak b 12 eksikliği sonucuna önce kendisinde sorunu çözebilir. Daha sonra çocuğun b 12 eksikliğinin önüne geçebilir. Bebeklerde b12 eksikliği görülme nedenlerinden başlıcası annedeki b 12 eksikliği olarak da söylenebilir. Bu nedenle mutlaka dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken şeylerden biri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Çocukların sağlığı açısından ve gelişiminin düzenli olması açısından dikkat edilmelidir.
Bebeklerde B 12 Eksikliğine Neler Neden Olur?
Bebeğin yetersiz beslenmesi ya da anneden kalıtsal olarak geçen b 12 eksikliği bu durumun başlıca nedenleri arasında sayılabilmektedir. Bu durumda hem anne hem de çocuk doktora görünmeli ve düzenli olarak takviye kullanılmalıdır. Bu tarz durumlara dikkat edilmesi hem çocuğun hem de annenin sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Siz de anne ve bebek sağlığını önemsiyorsanız, yapmanız gereken şeylerden ilki mutlaka Beslenmelerinde dikkat etmek olmalıdır. Sağlıklı ve dengeli bir şekilde beslenmek, çocukta b 12 eksikliğinin olmasının önüne geçen temel etmenlerden biri olarak da karşımıza çıkar.
Bebeklerde B12 Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Eğer çocuğunuzda b 12 eksikliğinin olduğunu düşünüyorsanız, özellikle 34 aylık olmasına rağmen başını tutmakta zorlanması gibi bazı yan etkiler görebilirsiniz. Ayrıca çocuk 7 ya da 8 aylıkken hala desteksiz oturmanın başaramamış olması, bu da b 12 eksikliğini gösteren temel faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Çocuğun hareketlerini zayıf ve güçsüz olması ya da sık sık titremeleri in gelmesi kas tonunu zayıf olması genel olarak bu bulgulara dikkat çekicidir. Bebeklerde b 12 eksikliği tanısını yalnızca bunlara bağlı kalarak değil, aynı zamanda kan tahlili alarak da doktor tarafından yapılmasını sağlamalısınız. Çocuklarda aşırı sinirlilik, zayıflık, iştahsızlık yürümenin gecikmesi ya da konuşmanın gecikmesi b 12 eksikliği haberlerinden biri olarak karşımıza çıkabilir.
Bebeklerde B 12 Düzeyi Kaç Olmalıdır?
Özellikle bir doktor tarafından düzenli olarak takip edilmesi gereken bu düzeyin doktora düzenli olarak da gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca b 12 düzeyi en az 200 miligram da olması gerekmektedir. Ancak tedavi sonucunda bu değerin 400 ve 500 miligram değerleri arasına çıkması da beklenmektedir. Ayrıca tedavinin tamamlanması bir yılı bulabilir ve bu durumdan tedavinin sonuçlanması da beklenebilir.
Bebek sağlığı için düzenli olarak ilaçların kullanılması ve b 12 tedavisi yapılması oldukça önemlidir. Bebeklerde b 12 tedavisi asla aksatılmaması ve buna düzenli olarak kontrol edilmelidir. Böylece çocuğun b 12 durumu düzenli olarak takip edilebilir.